}
Spørg om sikkerhed:   

   Sikkerbil.dk - bag stjernerne - på dansk -klik på FLAGET for  at gå tilbage             

 Har du et spørgsmål om bilsikkerhed? Spørg  info@sikkerbil.dk                          Tilbage til forsiden

 

Spørgsmål: Kan bilfabrikkerne selv bestille en Euro NCAP test?


Svar:
  Det kan de godt!
Når du spørger, tænker du formentlig på, om man så kan stole på en sådan test, hvor der er penge på bordet mellem fabrikken og Euro NCAP.
Oprindelig var det med skæg og blå briller at bilerne blev indkøbt til test, så bilfabrikkerne ikke kunne fuske med test-eksemplarerne. Det viste sig dog snart, at det var umuligt at holde fanen så højt, som man grne ville. Det er jo ny-biler, der testes og man skal jo gerne have fat i dem fra starten. Og prøv at gå i byen for inkognito at købe tre eksemplarer af en bil, som der er ventetid på. Så der blev åbnet for et samarbejde med fabrikkerne, hvor Euro NCAPs inspektører kan plukke, hvad de skal bruge mellem et mindre udvalg af biler på samlebåndet.
Samtidig har bilfabrikanterne indset fordelen ved at få Euro NCAP til at teste bilerne inden der er spyttet alt for mange af samlebåndet, måske med kostbare tilbagekaldelser til følge.
Der har været nogle enkelte skævere, men i dag kører proceduren efter nogle stramme regler, hvor det bestemt ikke er den, der betaler, der har ret. eller får særrettigheder.

Fabrikkernes frivillige deltagelse er for så vidt nødvendig. Euro NCAPs medlemmer skal hver betale for mindst en bil om året, men det forslå ikke så meget, da der kun er 11 medlemmer, hvor en eller to kører på "frijul".
I 2010 blev testet 29 biler og i 2009 var antallet 48.
                     Leif Nielsen

 

www. sikkerbil.dk © 2010 • Mail: info@sikkerbil.dk