Testfase: 2. kvartal 2012:
  De fire nye biler klarer alle de
  skærpede testregler til fem stjernet karakter.

  Sikkerbil.dk - bag stjernerne - om crashtesten  på dansk  -klik på FLAGET for HJEM

Med kun fire nye biler testet nu og kun to i 1. kvartal af 2012, ser det ud som om, at der, lige som sidste år, lægges op til en slutspurt med masser af tests i den sidste del af året inden der igen næste år optræder skærpede regler. Sidste år var puljen på 44 biler. Man kan håbe, at Euro NCAP og testpartnere vil focusere på de biler, der tegner svagest frem for at bruge penge og kræfter på biler, der næsten er sikre vindere.
Bilfabrikanterne vil nok holde sig borte fra sponsorering af tests af egne biler, hvis de på nogen måde er i tvivl om et femstjernet resultat.
Denne gang er fire helt nye biler været igennem skærsilden og ingen af dem havde svært ved at klare den meget omtalte, skærpede 2012-test. Kun Peugeot 208 hænger lige i vandskorpen.
Der er egentlig ikke meget at fortælle om de enkelte biler. De er bare gode på de fleste punkter, men forbedringer er der selvfølgelig altid plads til.
Og dog: Det er faktisk lykkedes for Mazda at fremvise helt perfekte resultater i de to sidekollisionstests. Både den milde påkørsel med en bred front ind i siden og den rigtig skrappe pæletest. Det har kun to bilmodeller klaret før: Søstermodellerne Opel Ampera/Chevrolet Volt og Hyundai Veloster.
De dårligste resultater denne gang findes hos Hyundai i30 i pæletesten og hos Peugeot 208 i piskesmældtesten. Ingen katastrofer, men det kunne være bedre.

 

KLIK PÅ BILLEDERNE FOR AT KOMME TIL TESTRAPPORTERNE

4-dørs sedan
BMW 3  
89%
            


5-dørs SUV
Mazda CX-5 
86%

                                  

5-dørs hatchback
Hyundai i30
85%
               

 

5-dørs hatchback
Peugeot 208
80%

kør til testene fra 1. kvartal 2012
klik på bilen til højre

- eller kør hjem til forsiden
klik på bilen til højre

 Klik på billederne af bilerne og se den udførlige testrapport på hver enkelt. Eller se dem på den officielle Euro NCAP side: www.euroncap.com. Bilerne er listet efter højeste samlede pointtal i procent.

     -se placeringerne i piskesmældtesten
    

 

www. sikkerbil © 2012 •  Mail: info@sikkerbil.dk