Test: 1. kvartal 2011: 

  Sikkerbil.dk - bag stjernerne -  på dansk  -        tilbage til forsiden: klik på flaget

Nissan Juke

- sjovt design, men ikke
sjov for fodgængereNissan Juke synes at være både en sjov og sikker lille bil hvor det handler om personerne inde i bilen. Fodgængersikkerheden er derimod alt for dårlig, det virker som designet er kommet i første række 
Juke har et agressivt udseende. Nissan kalder den en crossover, en bil der ikke er decideret terrængående, men alligevel egnet til kørsel uden for alfarvej. Desværre influerer det barske design på bilens skånsomhed mod bløde medtrafikanter, der måtte være så uheldige at komme i vejen for Duke. Så dette punkt var en håndsbredde fra at dumpe Duke ned på et firestjernet resultat.
Juke har som standard forhjulstræk, men topmodellen kan fås med 4x4 som ekstraudstyr. Det er forhjulstrækkeren, 
der er testet af Euro NCAP.
Sikkerheden for voksne på forsæderne er god. Kabinen forblev stabil med en beskeden indtrykning af venstre, forreste hjørnestolpe. Både fører og forsædepassager (dukker) undgik benskader, men det var måske kun i testopstillingen. I hvert fald blev karakternene for hele benområdet sænket, idet potentielt skadevoldende strukturer i instrumentpanelet  blev skønnet at kunne give skader, hvis fører og forsædepassager indtog en anden stilling end lige præcis den, dukkerne var placeret i.

Sidetesten og pæletesten gav ikke anledning til kommentarer, men man kunne godt rose den måde, som Nissan har formået at håndtere den nye, skrappe pæletest på. Gul markering her er flot. Fører og forsædepassager er beskyttet af hovedbeskyttende sideairbags.
Piskesmældtesten, der indgår i voksensikkerheden, med 2,724 point ud af 4,0 mulige, burde være bedre og oppe i det grønne område. (Se samtlige piskesmældtests HER ) .

Barnesikkerheden, hvor den vurderes ved påvirkningerne af et 1,5 år gammelt "barn" samt ved påvirkningerne af en 3-årig barnedukke, viste gode resultater. for begges vedkommende.  Totalscoren på 81% i denne test er da også udmærket. Passagerairbaggen kan frakobles af føreren, hvis der skal medbringes et barn i bagudvendt autostol på forsædet. Det er et lovkrav, og det er mod bødestraf ulovligt - og aldeles forkasteligt, at køre med et bagudvendt barn i forstolen uden frakoblet airbag og der skal med tydelige labels advares mod det. Det sker tilfredsstillende på solskærmen i passagersiden.Føreren skal også tydeligt kunne se status på airbaggen, om den er til- eller frakoblet. Det kan man til gengæld ikke godt nok i Nissan Juke. 

Fodgængersikkerheden er god på de fleste områder, hvor et barns hoved vil kunne ramme ved en påkørsel, men til gengæld aldeles dårlig, når det gælder beskyttelse af en voksen person.

Den aktiv sikkerhed 
 er jævnt god. ESC er standard og det samme er en normalt pointgivende fartbegrænser. Men den er ekstraudstyr og så tæller den ikke med.


Front

Side

Pæl

Piskesmæld

13,7

7,7

7,4

2,7

Maks

16

Maks.

8

Maks.

8

Maks.

4,0

Vil man se bilens passive sikkerhed i detaljer,  altså konstruktionens evne til at modstå kollissionskræfterne ,skal man se på skemaet herover.

Her ses testværdierne for den klassiske frontaltest med 64 km/t, den nemme sidetest, hvor bilen påkøres direkte fra siden med 50 km/t, pæletesten, hvor bilen kastes med 29 km/t mod en tyk stålpæl og endelig den siden 2009 nye piskesmældtest.

 

 

Supermini 2WD

Egenvægt: 1172 kg
Sikkerhedsudstyr:
ESC

Frontairbags
Sideairbags (kroppen)

Hovedbeskyttende sideairbags
Selekraftbegrænser

Seleforstrammere

2 selehuskere

Voksen
%

Børn
%  

Fodgængere
%

Aktiv sikkerhed, %

87

81

41

71

Maks
100

Maks.
100

Maks.
100

Maks.
100

Vil man se bilens allround sikkerhed for voksne, børn og fodgængere samt dens aktive sikkerhed på nogle vigtige områder, er det tallene herover, der tæller. Den gennemsnitlige score efter et vægtet system, hvor voksentesten tæller mest,  ses herunder i form af et procenttal, der jo højst kan blive 100%. En manglende selehusker i forreste passagersæde kostede en femte stjerne.


 

Frontaltest ved 64 km/t

Nissan Juke er en lille, men forholdsvis tung, bil. Den klarer dog frontaltesten godt

Mod en stålpæl med 29 km/t

Ros til Nissan Juke for god beskyttelse i pæletesten, der ellers giver bilfabrikanterne kamp til stregen

 

Orange markering i piskesmældtesten er ikke godt nok

 


Der mangler ikke airbags i Juke!


.

De to barnedukker, henholdvis fremadvendt og bagudvendt, havde ikke noget at beklage sig over!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TESTVIDEO
-klik på billedet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til testens forside:

                                          www. sikkerbil.dk © 2010 •  Mail: info@sikkerbil.dk