Testfase: 4. kvartal 2010: 


  Sikkerbil.dk - bag stjernerne - 
på dansk  -        tilbage til forsiden: klik på flaget

Kia Sportage


Vores gamle ”prygelknabe”, Kia, har virkelig taget skeen i den anden hånd. I fjerde kvartals testomgang rangerer den nye Kia Sportage højest i feltet, hvilket må passe den danske importør godt, da bilen netop på ”Euro NCAP-dagen” også har dansk præsentation.

Et resultat på 93 procent i voksensikkerhed er flot, men kunne have været endnu bedre, hvis pæletesten ikke havde afsløret en svaghed i brystområdet. Men dog ikke værre, end at Kia Sportage på dette område ligger midt i feltet for både denne test og når man sammenligner med samtlige tests foretaget i 2009 og 2010.

Den relativ tunge bil, 1.625 kg , beholdt faconen fint under frontaltesten med 64 km/t., Forreste hjørnestolpe rykke kun to millimeter indad i kabinen, hvilket er særdeles flot.

Piskesmældtesten kom op i der grønne felt, mens fodgængertesten ikke lever op til bilens øvrige gode resultater.

I barnetesten bemærker Kia, at børnefamilien bør læse bilens manual for at sikre sig brugen af den rigtige stoletype og vælge om stolen skal være af universaltypen, der spændes fast med bilens sikkerhedssele eller den skal være Isofix alene.  En noget uklar melding, da Kia selv har valgt  to FAIR GO/! stole til testen.  

Der er selehuskere både til forsæde- og bagsædepassagerer

Konklusion: Kia Sportage ligger flot og en bagatel over søstermodellen, Hyundai i35, der blev testet i 3. Kvartal. (se Hyundai i35 HER)

 

 

Front

Side

Pæl

Piskesmæld

15,1

8,0

7,0

3,2

Maks

16

Maks.

8

Maks.

8

Maks.

4,0

Vil man se bilens passive sikkerhed i detaljer,  altså konstruktionens evne til at modstå kollissionskræfterne ,skal man se på skemaet herover.

.Her ses testværdierne for den klassiske frontaltest med 64 km/t, den nemme sidetest, hvor bilen påkøres direkte fra siden med 50 km/t, pæletesten, hvor bilen kastes med 29 km/t mod en tyk stålpæl og endelig den siden 2009 nye piskesmældtest.

 

Voksen
%

Børn
%  

Fodgængere
%

Aktiv sikkerhed, %

93

86

49

86

Maks
100

Maks.
100

Maks.
100

Maks.
100

Vil man se bilens allround sikkerhed for voksne, børn og fodgængere samt dens aktive sikkerhed på nogle vigtige områder, er det tallene herover, der tæller. Den gennemsnitlige score efter et vægtet system, hvor voksentesten tæller mest,  ses herover  i form af et procenttal, der jo højst kan blive 100%.


Kia Sportage-grafikken afspejler i tal og farver det gode resultat- der er lige en orange markering, der burde have
været mindst gul.

Frontaltest ved 64 km/t

Frontaltesten blev klaret til tæt ved topkarakter. Karrosseriet klarede påvirkningerne så godt, at den forreste hjørnestolpe i kollisionssiden (førersiden) kun rykkede 2 millimeter bagud.

 

 

Mod en stålpæl med 29 km/t

Pæletesten blev klaret acceptabelt, men dog med en lidt for høj påvirkning i brystregionen med klemte ribben til følge

 

Piskesmældtesten er i det grønne felt., hvilket viser, at bilens forsæder og hovedstøtter er godt rustet til at håndtere en bagendekollision.


Barnetestens resultat var fint, men Kia opfordrer brugeren af bilen til at studere bilens instruktionsbog og sikre sig, at den rigtige type autostole anvendes. Kia anbefaler at der vælges  mellem om det er en universalstol eller en Isofix-stol - en noget uklar melding

 

 

 

Samtlige testede biler i 2010

 

 

Total

 score.

Maks. er 100%1

BMW 5

2

Alfa Romeo Guiletta

3

Honda CR-Z el-hybrid

4

Suzuki Swift

5 Kia Sportage
6 Toyota Verso
7

Kia Venga (gentest)

8 Ford Grand C-MAX
9

BMW X1 rekalkuleret

10

Hyundai iX35

11 VW Sharan /
Seat Alhambra
12

Citroën C4

13 Ford C- MAX
14 Opel Meriva
15 Audi A1
16

Mercedes E- rekalk.

16 VW Passat
18 Mini Countryman
19

Mercedes GLK, rekalk.

   
 

20 Nissan Micra
21

Nissan Cube

22

Kia Venga (1.ste)

23 VW Amarok
24

Seat Exeo

25

Mazda CX-7

26 Jaguar XF
   
 

27 Citroën Nemo Kombi
   
 

28 Landwind CV-9

 

 Se video  (ny test) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til testens forside:

 

 

 

 

                            www. sikkerbil.dk © 2010 •  Mail: info@sikkerbil.dk